Μεγάλος αριθμός κατοίκων της Ροδόπης, οι οποίοι ανήκαν στην πρώτη ομάδα που εμβολιάστηκε -άνω των 85- προτίμησαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αλέκο Τσαπέκο, χωρίς κάποιο κόστος να εξυπηρετηθούν από τα φαρμακεία του νομού για να κλείσουν το ραντεβού τους ώστε να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπέκο, και κατά την προσέλευση στο φαρμακείο της επιλογής τους, για να κλείσουν τα δύο ραντεβού που θα απαιτηθούν για να γίνουν οι δύο δόσεις του εμβολίου θα πρέπει οι επόμενες ομάδες που ακολουθούν να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ (ή τον Α. Ταυτότητας ή τον ΑΦΜ), και να δηλώσουν έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για την περίπτωση που θα πρέπει να στείλουν κάποιο μήνυμα. «Στο φαρμακείο θα παραλαμβάνουν και μια βεβαίωση για τα δύο ραντεβού, τα οποία απέχουν 21 μέρες μεταξύ τους, που περιλαμβάνει ώρα, ημέρα και εμβολιαστικό κέντρο.»

Όπως είπε ο κ. Τσαπέκος ακολουθούν οι ηλικίες 80-85, 75-80, και ούτω καθεξής, και στη συνέχεια οι μικρότερες ηλικίες, με προτεραιότητα σε όσους έχουν χρόνιες παθήσεις. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου έσπευσε να καθησυχάσει ακόμη και αυτούς που έχουν κάποιες αμφιβολίες. «Δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι την ώρα που μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 50.000 και παγκοσμίως πάνω από 30 εκατομμύρια, αριθμοί που εγγυώνται πλέον ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.»

Σημειώνει, επίσης, ότι αλλαγή των ημερομηνιών των ραντεβού επιτρέπεται μόνο μια φορά και μόνο 72 ώρες νωρίτερα από το πρώτο ραντεβού -και αυτό γίνεται στο φαρμακείο- υποσχόμενος οι φαρμακοποιοί να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και να απαντούν υπεύθυνα σε κάθε ερώτημα ή απορία σχετικά με το εμβόλιο και τη διαδικασία εμβολιασμού.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Συντάκτης: Μαρία Νικολάου