Τη στελέχωση των Υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εργασίας στην Κομοτηνή, η οποία έχει μείνει με μόνο δύο άτομα, ζητά ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Γιώργος Χατζηαθανασίου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα διανομέα στην Κομοτηνή, ο οποίος έσπασε και τα δύο του πόδια και χρειάστηκε χειρουργείο. Για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο δεν έχει δηλωθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης πως είναι θύμα εργατικού ατυχήματος και αυτό θα πρέπει να γίνει από τον εργοδότη. Αυτό σημαίνει πως θα στερηθεί όλα τα επιδόματα και τη συνολική οικονομική βοήθεια που δικαιούται.

«Καλώ και τις άλλες παρατάξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου, να βοηθήσουν στο να είναι ενήμερο το ΕΚ, προκειμένου να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις προς την εργοδοσία για να δηλώσει το εργατικό ατύχημα και να μην αρκούνται μόνο σε απλές ανακοινώσεις», υπογράμμισε ο κ. Χατζηαθανασίου.

Επιπλέον, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου πρόσθεσε πως η εργασία των διανομέων γίνεται υπό άγριες συνθήκες, με χρονομέτρηση, δηλαδή, να νιώθει πίεση ο εργαζόμενος για την παράδοση του προϊόντος και άρα να αναπτύσσει ταχύτητα, επειδή αλλιώς είναι πιθανό να χάσει τη δουλειά του. Χωρίς κράνος και γάντια, όπως είπε, με κακοσυντηρημένα μηχανάκια, χωρίς ακόμα και αυτά, ενώ πολλές φορές βάζει το δικό του μηχανάκι ο εργαζόμενος.

Ο κ. Χατζηαθανασίου κάλεσε την πολιτεία να στελεχώσει με το κατάλληλο προσωπικό τις υπηρεσίες Επιθεώρησης Εργασίας, για να γίνονται οι έλεγχοι και να έχουν τον «φόβο» οι εργοδότες πως δε μπορούν να θυσιάζουν τα πάντα, ακόμα και να τίθενται σε κίνδυνο η ζωή και η ασφάλεια των εργαζόμενων.

«Δεν γίνεται ένας νομός 110.000 κατοίκων εν έτει 2021 να μπορεί να ελεγχθεί από δύο άτομα και μόνο στην Επιθεώρηση Εργασίας. Το λέμε αυτό εδώ και χρόνια. Μην φτάσουμε να έχουμε θύματα για να γίνουν τα αυτονόητα, ας δράσουμε προληπτικά για τη ζωή, την σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια των εργαζομένων», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Χατζηαθανασίου.

ΠΗΓΗ: ert.gr