Ο Τούρκος αναπληρωτής Bülent Turan, σύμφωνα με την τουρκόφωνη εφημερίδα “Millet Gazetesi” που εκδίδεται στην Ελλάδα και δη στη Θράκη,  δήλωσε ότι, “Υπάρχει ένα τυραννικό διοικητικό πρόβλημα στην Ελλάδα που δεν δίνει τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Canakkaledemokrat.com, τον οποίο επικαλείται η τουρκόφωνη εφημερίδα και ο οποίος ελέγχεται από τους “Γκρίζους Λύκους”,  ο αναπληρωτής  Δήμαρχος του Τσανάκαλε και παράλληλα αναπληρωτής του κόμματος AK, Bülent Turan, στην ομιλία του στο επαρχιακό συνέδριο Çanakkale, αξιολόγησε τη στάση της Ελλάδας απέναντι στους “Τούρκους της Δυτικής Θράκης ως στάση εκφοβισμού”.

Στη δήλωσή του, ο Bülent Turan είπε: “Η Ευρώπη έχει πρόβλημα στην Ελλάδα, που πολεμά με ανθρωπιστικές αξίες. Υπάρχει ένα τυραννικό πρόβλημα διοίκησης που αγνοεί τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης!”

Ο Turan συνέχισε τα λόγια του ως εξής: 

“Στην Ελλάδα βρίσκεται στην επικράτειά της η Δυτική Θράκη και συνεχίζει σε μια ρηχή πολιτική αυτή της πολιτοφυλακής (!!!) νομίζοντας ότι δεν θα παραχωρήσει τα δικαιώματα των πολιτών της. Εμείς όλοι εδώ θα προσπαθήσουμε και είμαστε  η ελπίδα της παγκόσμιας καταπιεσμένης τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα απο την μεγάλη κρατική εξουσία τους. Εμείς έχουμε τον στόχο της Μεγάλης Τουρκίας και αυτό θα προσπασήσουμε να προωθήσουμε”, κατέληξε ο τούρκος αξιωματούχος!

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ…

Και ενώ Ελλάδα και Τουρκία προσέρχονται σε έναν διάλογο διπλωματικού επιπέδου, και διερευνητικού, οι Τούρκοι και ιδιαίτερα εκείνοι της “σκληρής Τουρκίας”, θέτουν ζητήματα της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα και στη Θράκη, αγνοώντας εντελώς ότι η μουσουλμανική μειονότητα είναι θέμα εσωτερικής και όχι εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα και δεν υπάρχει περίπτωση να το θέσει σε διαπραγμάτευση.

Από την άλλη, οι παραφυάδες της Τουρκικής δυναστείας Ερντογάν, προσπαθούν ήδη έμμεσα να τορπιλίσουν το διάλογο με την Ελλάδα, θέλοντας να βάλουν στο τραπέζι των όποιων συζητήσεων όλα τα θέματα που εκείνος και η χώρα του θεωρούν ανοιχτά και προς διεκδίκηση.

Η Ελληνική πλευρά, φυσικά και δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής στις προκλήσεις των Τούρκων στην Ανατολική Θράκη, όπου η παρουσία των “Γκρίζων Λύκων” μόνο τυχαία δεν είναι καθώς και η προετοιμασία τους με συνέδρια του είδους!!!