Στην επικαιρότητα επαναφέρει η ρωσική προπαγάνδα, θέμα για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, κο Τζον Μπάιντεν, κάνοντας χρήση “άρθρο” του περιοδικού της οργάνωσης “ΙΑΚΩΒΙΝΩΝ”, προκειμένου να γίνει πιστευτό το ότι αναφέρεται.

Τι έχει συμβεί όμως;

Η αναβίωση της υπόθεσης πέντε χρόνια αργότερα

Η υπόθεση των διαχειριστικών και προσωπικών υποθέσεων του υιού Μπάιντεν, επανήλθε στο προσκήνιο σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα. Δεν πρόλαβε να λήξει η θητεία του στο ΔΣ και οι New York Times δημοσίευσαν την περασμένη Πρωτομαγιά ένα εκτενές άρθρο για τις διασυνδέσεις του Τζο και του Χάντερ Μπάιντεν με το Κίεβο, σημειώνοντας ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε καταφέρει να απομακρυνθεί από το πόστο του ένας Ουκρανός εισαγγελέας. Η ανάμειξη του Τζο Μπάιντεν προκάλεσε ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων και κατά πόσον προσπάθησε να προστατέψει τον γιο του από μια έρευνα στην εταιρεία, ο ιδρυτής της οποίας ήταν στο στόχαστρο καταγγελιών για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε πράγματι προ τετραετίας την απομάκρυνση του γενικού εισαγγελέα Βίκτορ Τσόκιν και χρησιμοποίησε οικονομικές απειλές για την αποπομπή του, στο πλαίσιο, όμως, μιας συντονισμένης προσπάθειας με την ΕΕ και το ΔΝΤ, προκειμένου να απολυθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος κατηγορείτο για υπόθαλψη διαφθοράς στη χώρα του και για υπονόμευση των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν μετά το 2014.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρθηκε από το Κίεβο, ο Χάντερ Μπάιντεν δεν ήταν στο σταυρόνημα κάποιας έρευνας όταν ο πατέρας του πίεσε για την αποπομπή του Τσόκιν και ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας Γιούρι Λούτσενκο είπε αργότερα ότι δεν είχε στη διάθεσή του ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του Τζο Μπάιντεν και του γιου του. Όμως, παρά την απουσία αποδείξεων, ο Ντόναλντ Τραμπ -υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων- εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει τον ντόρο ώστε να απομακρύνει το ενδιαφέρον από την εις βάρος του έρευνα και να το εκτρέψει στην «αμφιλεγόμενη» συμπεριφορά του Τζο Μπάιντεν και του γιου του.

Η… “πρόταση δίωξης” Μπάιντεν!

Ο ρωσικός παράγων λοιπόν, προσπαθεί σε όλο τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα, σε φιλικό και εξαρτώμενο τύπο να περάσει την “είδηση” μιας “παραπομπής”, που φυσικά δεν υπάρχει, αλλά σκοπό έχει να πλήξει την ήδη μεγάλη απήχηση της εκλογής νέου Προέδρου των ΗΠΑ και προπάντων να πλήξουν το προφίλ του ενώπιον όποιας επικείμενης επαφής του με τον Ρώσο Πρόεδρο Β. Πούτιν

Διαβάστε τι γράφει ελληνική εφημερίδα που ανήκει σε επιχείρηση συμφερόντων Ρώσου επιχειρηματία:

“Κατατέθηκε πρόταση δίωξης του Προέδρου Μπάιντεν για την απομάκρυνση του από την προεδρία των ΗΠΑ από την αντιπρόσωπο Marjorie Taylor Greene.

Η φωτογραφία από το εξώφυλλο του περιοδικού «Ιακωβίνοι».

Στα άρθρα με τις αιτιολογήσεις για την απομάκρυνση εμπεριέχονται τα εξής:

  1. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν απέδειξε ότι θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να διασώσει τον γιο του, τον Χάντερ, και να γεμίσει τις τσέπες της οικογένειάς του με μετρητά από διεφθαρμένες ξένες εταιρείες ενέργειας.
  2. Απείλησε την ουκρανική κυβέρνηση, ότι δε θα της δώσει το 1.000.000.000 δολάρια που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, αν δεν απομακρύνει τον εισαγγελέα διαφθοράς που ήλεγχε τις συμφωνίες που είχε κάνει ο γιός του με την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου.
  3. Ο Τζο Μπάιντεν κατάχρησε την εξουσία του Γραφείου του Αντιπροέδρου, επιτρέποντας τη δωροδοκία και άλλα υψηλά εγκλήματα και κακομεταχείριση, επιτρέποντας στον γιο του να επηρεάσει την εσωτερική πολιτική ενός εξωτερικού έθνους και να δεχτεί διάφορα οφέλη – συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής αποζημίωσης – από ξένους υπηκόους σε αντάλλαγμα ορισμένες εύνοιες.
  4. Τα αποδεικτικά στοιχεία για ευρεία γνώση, διαφθορά και συμπαιγνία εκ μέρους της οικογένειας Μπάιντεν με ξένους υπηκόους είναι σαφή και επιτακτικά.
  5. Κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρίας του πατέρα του, ο Hunter Biden δημιούργησε πολλές επιχειρηματικές σχέσεις με ξένους υπηκόους και έλαβε εκατομμύρια δολάρια από ξένες πηγές, φαινομενικά σε αντάλλαγμα για πρόσβαση στον πατέρα του. Οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές στις οποίες ασχολείται ο Hunter καταδεικνύουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την καταπολέμηση της νοημοσύνης και τον εκβιασμό σχετικά με τον Hunter Biden και την οικογένειά του.
  6. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και των θεσμών διακυβέρνησής τους. Μέσω του κατάφωρου νεποτισμού, επέτρεψε στο γιο του να επηρεάσει την εξωτερική πολιτική και να επωφεληθεί οικονομικά ως αποτέλεσμα του ρόλου του ως Αντιπροέδρου. Υποστήριξε τον γιο του να συμμετέχει σε συμπαιγνία με αξιωματούχους που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. Άφησε τον γιο του να ανταλλάσσει ραντεβού με τον πατέρα του και άλλους υψηλόβαθμους διοικητικούς αξιωματούχους σε αντάλλαγμα για οικονομική αποζημίωση. Άφησε τον γιο του να πάρει χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες, συμπεριλαμβανομένης της Έλενα Μπατουρίνα, της συζύγου του πρώην δήμαρχου της Μόσχας.