Ενώ ολόκληρη η κοινωνία της Θράκης και δη του Βόρειου Εβρου, αντιδρά και βρίσκεται κυριολεκτικά στα “κάγκελα” με την επιχειρούμενη επέκταση και μονιμοποίηση του Κέντρου Μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έρχεται και προσθέτει και άλλους “ασφαλείς” μετανάστες, προκειμένου να διέρχονται στη χώρα μας… με “δάφνες” απο τις ΜΚΟ και όχι μόνο!!!

Το θέμα έφερε στο “φως της δημοσιότητας” ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κος Κυρανάκης, που ζητά απο το αρμόδιο Υπουργείο να αρχίσει άμεσα τις απελάσεις…

Το Υπουργείο

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου – όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Υπουργείου – κ. Νότη Μηταράκη, και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, επικαιροποιείται ο κατάλογος ασφαλών χωρών καταγωγής.

Ειδικότερα, κατόπιν εισηγήσεως του Γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, προστίθενται το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, χώρες από τις οποίες προέρχεται μεγάλος αριθμός μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα. Παράλληλα, διατηρούν το χαρακτηρισμό τους ως ασφαλείς χώρες καταγωγής οι Γκάνα, Σενεγάλη, Τόγκο, Γκάμπια, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Αλβανία, Γεωργία, Ουκρανία, Ινδία και Αρμενία.

Επισημαίνεται ότι η Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί για τον καθορισμό ασφαλών τρίτων χωρών και ασφαλών χωρών καταγωγής, συνεχίζει το έργο της και σύντομα θα υποβάλει τις προτάσεις της για την αναμόρφωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει τον καθορισμό των τρίτων χωρών που χαρακτηρίζονται ως ασφαλείς. Τέλος, θα εισηγηθεί την εξειδίκευση, το είδος, την προέλευση, το εύρος και τον τρόπο αξιολόγησης των στοιχείων που λαμβάνονται υπ’ όψιν για την έκδοση των σχετικών κοινών υπουργικών αποφάσεων.

Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ