Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σύμφωνα με την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ.. Συγκεκριμένα έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης 26-01-2021 με περαιτέρω επιδείνωση από τις βραδινές ώρες με πιθανότητα χιονοπτώσεων ακόμη και στα πεδινά σε συνδυασμό με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρά ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη ότι σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινούνται στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

«Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο» προτρέπει η Πολιτική Προστασία προσθέτοντας «Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.»

Πηγή:ert.gr