Σε νέο γύρο καταγραφής ζημιών μπήκε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, μετά τις πλημμύρες της Δευτέρας που προκάλεσε η ακραίας έντασης καταιγίδα που έπληξε την περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, όσοι έχουν ζημιές σε οικοσκευή θα μπορούν να το δηλώνουν στα τηλέφωνα 25510 88145, 25510 88146 και 25510 88149 ή στη γραμμή δημότη 25510 22222 (επιλογή «4» για καταγραφή ζημιών σε νοικοκυριά και επιλογή «5» για να αναφέρουν ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο και η αγροτική οδοποιία).

Επίσης, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ενότητα «Καταγραφή ζημιών σε οικίες», όπου θα βρίσκουν τις σχετικές αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.

Ο Δήμος επισημαίνει στους πληγέντες, ότι θα πρέπει να αποτυπώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτιρίου, κατεστραμμένα δομικά στοιχεία και υλικά), και τους καλεί να διατηρήσουν, κατά το δυνατόν, τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που διενεργήσει τον έλεγχο.

ΠΗΓΗ: ert.gr