Σύλληψη τριών αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για εμπλοκή σε οργανωμένο εγκληματικό κύκλωμα παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σε βάρος των αλλοδαπών έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, οι τρεις δράστες είχαν εντοπισθεί την 15-1-2021 στην Αλεξανδρούπολη και είχαν συλληφθεί διότι παρέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ όπως προέκυψε εισήλθαν στην Ελλάδα από την Ιταλία τέλη Δεκεμβρίου του 2020 και μετέβησαν στον Έβρο προκειμένου να περάσουν στην Τουρκία.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα αυτά αποτελούσαν μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ιταλία, με τη χρήση σκαφών μέσω των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις δράστες είχαν ρόλο κυβερνήτη σκάφους μεταφοράς, καθώς επίσης ότι στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020, ενεργώντας από κοινού, με τη χρήση ιστιοφόρου πραγματοποίησαν παράνομη μεταφορά μεγάλης ομάδας αλλοδαπών, από την Τουρκία στις ακτές της Ιταλίας, διασχίζοντας ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι συλληφθέντες μετά την απολογία τους στον αρμόδιο Ανακριτή προφυλακίστηκαν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν και τα υπόλοιπα άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα και να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας.