Σαν σήμερα, 12 Φεβρουαρίου του 2012, ο πρ. Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και Βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. Μαργαρίτης Τζίμας, καταψήφιζε τα Μνημόνια και το κόμμα του τον διέγραψε οριστικά απο τις λίστες των πολιτικών του στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα και την Αν. Μακεδονία.

Ο επι πολλά έτη Δήμαρχος Δράμας, με πετυχημένο έργο στην τοπική αυτοδιοίκηση, και επίσης πολλά χρόνια υπηρετών τη Βουλή των Ελλήνων, πάντα υπο την πολιτική στέγη της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισε να αντισταθεί, παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε απο το συγκυβερνών σχήμα τότε των Σαμαρά – Βενιζέλου, θυσιάζοντας την πολιτική του καριέρα, και μόνο για να μην ψηφίσει τα Μνημόνια, είτε επι της αρχής των νομοσχεδίων, είτε επι των άρθρων.

Ο κ. Τζίμας, 9 χρόνια μετά, φαίνεται όχι μόνο να μην το έχει μετανιώσει, αλλά  νιώθει “εαυτόν δικαιωμένο”, αναφέροντας στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“Ήταν σαν σήμερα.
12 Φεβρουαρίου 2012 που είπα το μεγάλο ΟΧΙ και στο δεύτερο μνημόνιο.
Το προηγούμενο βράδυ ξενύχτισα και διάβασα όλο το μνημόνιο και είδα την καταστροφή των Ελλήνων που ερχόταν, kαι είπα ΟΧΙ.
ΜΕ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ το ίδιο βράδυ.
Είμαι όμως υπερήφανος για τη στάση μου.
Αν εκείνο το βράδυ αντιστεκόταν η Βουλή η πορεία της Ελλάδος θα ήταν ελπιδοφόρα.
Δυστυχώς…
Τώρα παραδέχονται όλοι πως ήταν λάθος τα μνημόνια.”
Εννέα χρόνια μετά, ο πρ. Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, ασκεί το επάγγελμα του Καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης στην πόλη που αγάπησε και υπηρέτησε, τη Δράμα, έχοντας μία όμορφη οικογένεια, με την εξαίρετη ηθοποιό Μελίνα Μποτέλλη.
Οσο για τα κοινά και την πολιτική, αυτή παραμένει ως τρόπος ζωής και έκφρασης για τον κ. Τζίμα, ενώ οι κάτοικοι της Δράμας, εύχονται να επιστρέψει γρήγορα στην ενεργό δράση.