Η επέλαση της “Μήδειας”, εκτός από το όμορφο λευκό τοπίο αφήνει πίσω της σοβαρά προβλήματα ιδιαίτερα λόγω του ολικού παγετού σε ολόκληρη την Α. Μακεδονία και Θράκη.

Αν και οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας και των Δήμων δίνουν μάχη με το χρόνο για να κρατήσουν ανοιχτά τα εθνικά και δημοτικά οδικά δίκτυα, με συνεχείς ρίψεις αλατιού εντούτοις οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν επικινδυνότητα, και γι’ αυτό αποφασίστηκε τα σχολεία όλων των βαθμίδων, βρεφονηπιακοί σταθμοί (ιδιωτικοί και δημόσιοι), να παραμείνουν κλειστά.

Αύριο μέχρι το μεσημέρι, και ανάλογα με την πορεία των καιρικών συνθηκών, θα συνεκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για το ποια σχολεία θα λειτουργήσουν ή όχι σε Θράκη και Α. Μακεδονία.

Τέλος να αναφερθεί, ότι αυτή τη στιγμή το θερμόμετρο στη πόλη της Ξάνθης δείχνει -2, στην πόλη της Κομοτηνής -3, στην Αλεξανδρούπολη -2, στο Διδυμότειχο -3, Ορεστιάδα -3, στο Σουφλί -4, στη Σαμοθράκη -1, στην πόλη της Καβάλας -1, στη Θάσο -3, στο κάτω Νευροκόπι -9, και στη Δράμα -2.