Μετά απο τις περσινές εντάσεις όπου η μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας η ένταση ήταν υψηλή ανακοινώθηκε πως η Ελλάδα θέλει να νοικιάσει τα HERON τύπου uav απο το Ισραήλ σαν λύση έναντι των τουρκικών UAV.
Tα ελληνικά μέσα ανέφεραν λεπτομέρειες για την συμφωνία μεταξύ Ελλάδος Ισραήλ ύψους 1,68 δις δολαρίων που υπεγράφει μεταξύ των δυο κρατών. Ο Ελληνικός στρατός βλέποντας την επιτυχία των τουρκικών uav στο πεδίο, ζήτησε την ενοικίαση μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV, τύπου Ηeron απο το Ισραήλ.
Σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού τύπου στόχος της διοίκησης των Αθηνών είναι να υπάρξει πρόσθεση των ισραηλινών uav HERON στα αποθέματα της πολεμικής αεροπορίας.
ο Ελληνικός τύπος ανέφερε πως η Αθήνα θέλει να προσθέσει τα uav Heron που ειναι μη επανδρωμένα έναντι των μη επανδρωμένων Siha uav λόγω των επιτυχιών που είχαν σε Συρία και Αζερμπαϊτζάν.

ΤΑ UAV θα ενοικιαστούν για 3 χρόνια

Σύμφωνα με λεπτομέρειες της αμυντικής συμφωνίας μετά απο τρεις μηνες θα γίνει η παραλαβή των Heron στη στρατιωτική βάση του νησιού Σκύρος που είναι ανατολικά της Εύβοιας όπου και θα φτάσουν στην 135η Μοίρα ενώ άμεσα ξεκινά και η εκπαίδευση προσωπικού στο Τελ Αβίβ.