Συνάντηση με τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου και την συντονίστρια ΝΕ Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, είχαν τα μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης. Αφορμή της συνάντησης ήταν η αρνητική εξέλιξη στις αγοραπωλησίες καπνού και η ανησυχία για το μέλλον της καλλιέργειας.

Ο κ. Χαρίτου ανέφερε «Κατανοώ την αγωνία σας για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι καπνοπαραγωγοί και την ανησυχία σας για το μέλλον της καλλιέργειας» και σημείωσε «έχω επίγνωση της έκτασης και του βάθους των προβλημάτων που βιώνουν με δραματικό τρόπο οι καπνοπαραγωγοί. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα η καλλιέργεια καπνού βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο, κυριολεκτικά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι».

Καταληκτικά, ο Βουλευτής Ροδόπης τόνισε πως «η χρονιά είναι κρίσιμη, καθοριστική ή θα στηριχτεί οικονομικά η καλλιέργεια ή θα οδηγηθεί σε περαιτέρω φθίνουσα πορεία και τελικά στον αφανισμό της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους παραγωγούς, την κοινωνική συνοχή και την τοπική οικονομία».