Ανακαινίστηκε το κτίριο του ΔΠΘ στην οδό Τσιμισκή 58 στην Ξάνθη και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει φοιτητικές ομάδες δικτύωσης της Πολυτεχνικής Σχολής σύμφωνα με ανάρτηση του αντιπρύτανη Οικονομικών Φώτη Μάρη.

Το κτίριο αποτελείται από τέσσερα διαμερίσματα, το ένα εξ αυτών στεγάζει το πρόγραμμα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των φοιτητών της πολυτεχνικής σχολής, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια Ιατρικής κ. Μαρία Σαμακουρή και υπεύθυνη του γραφείου την κ. Γεωργία Αγγέλου.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο κ. Μαρής: «Μια προσπάθεια χρόνων ολοκληρώθηκε! Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια το ευχαριστώ μου τόσο στον προϊστάμενο της τεχνικής μας υπηρεσίας στην Ξάνθη κ. Βασίλειο Ποιμενίδη, όσο και στα στελέχη της». Επίσης, έγινε γνωστό, έχουν παραδοθεί ήδη και τα διαμερίσματα Β, Γ και Δ με εμβαδόν 250 τ.μ., τα οποία θα στεγάσουν τις προσπάθειες των δραστήριων φοιτητικών ομάδων.

«Το όνειρο των φοιτητών μας απόκτησε στέγη! Είμαι σίγουρος για την μέγιστη αξιοποίηση! Σήμερα υπέγραψα τα σχετικά συμφωνητικά παραχώρησης χρήσης μετά την ομόφωνη απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου! Το ΔΠΘ αλλάζει!» σημείωσε ο κος Μάρης.

Οι φοιτητικές ομάδες του ΔΠΘ που στεγάζονται στο ανακαινισμένο κτήριο είναι: estiemlgxanthi, eesteclcxanthi, BESTXANTHI, iaceslcxanthi, ieeeduth, iasduth, wieduth, csduth, rasduth, pesduth.