Ακύρωση της δρομολογημένης απόφασης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για αναβάθμιση και επέκταση των δομών (Κ.Υ.Τ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) της κοινότητας Φυλακίου του δήμου Ορεστιάδας, ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι πρόεδροι των κοινοτήτων του δήμου. 

Συγκεκριμένα, στην  επιστολή τους αναφέρουν τα εξής : Η μείωση των μεταναστευτικών/ προσφυγικών ροών του 2020, η επέκταση και αναβάθμιση του φράχτη, οι προσλήψεις συνοριοφυλάκων, η υπάρχουσα δυναμικότητα των δομών της περιοχής μας και η γεωγραφική μας θέση αποτελούν βασικούς λόγους για την απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδιασμού. Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδεχτείτε την πρότασή μας, η οποία βασίζεται στη λογική. Μην επιτρέψετε να δημιουργηθεί κλίμα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία, την οποία έχουμε την τιμή να υπηρετούμε, και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσετε να είστε περήφανος για εμάς, τους ακρίτες της χώρας μας, που ζούμε σε αυτά τα ιερά χώματα”

Προς τους βουλευτές

Παράλληλα, οι πρόεδροι των κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας απέστειλαν επιστολή και στους βουλευτές του νομού Έβρου, ζητώντας καμία νέα δομή στη Θράκη,  καμία επέκταση ούτε αύξηση της δυναμικότητας των υφιστάμενων δομών και βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών διαβίωσης. “Καμία κυβερνητική απόφαση δεν μπορεί να επιβληθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και των βουλευτών που την ψηφίζουν ή την απορρίπτουν”  αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους προς τους εξής βουλευτές :Δημοσχάκη Αναστάσιο, Δερμεντζόπουλο Χρήστο, Κελέτση Σταύρο και Γκαρά Αναστασία.