Να εμβολιαστούν άμεσα κατά του COVID-19 ώστε να μπορούν να γυρίσουν στην πρακτική άσκηση του επαγγέλματός τους μέσα στις κλινικές ζήτησαν φοιτητές Ιατρικής του ΔΠΘ, πραγματοποιώντας εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Οι φοιτητές δηλώνουν πως μόνο οι τελειόφοιτοι φοιτητές έχουν εμβολιαστεί και συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματα στις κλινικές τους, με τα υπόλοιπα έτη να μην έχουν πρόσβαση σε αυτές από το Νοέμβριο.

«Ως πεμπτοετείς δε μπορούμε να μπούμε στις κλινικές από τις 3 Νοεμβρίου. Όχι μόνο χάνουμε την εκπαίδευσή μας αλλά και πολύ μεγάλο των κλινικών που δε βλέπουμε. Αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό και για το πώς θα επιλέξουμε ειδικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά η φοιτήτρια Άρτεμις Λάιο μιλώντας στο evros24.gr. «Σε ένα χρόνο θα στελεχώνουμε αγροτικά και δε θα ξέρουμε πολλά κομμάτια των ειδικοτήτων» τόνισε στη συνέχεια.

«Έχουμε αφεθεί στη αφάνεια, κάνουμε μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης – και τώρα τελευταία και κλινικές μέσω τηλεκπαίδευσης» σημείωσε η ίδια, κάνοντας λόγο για ένα ουσιαστικό κενό στην εκπαίδευση με περίπου 125 φοιτητές στο πέμπτο έτος να μην έχουν πρόσβαση στις κλινικές. «Ζητάμε από το υπουργείο να κάνουμε τους εμβολιασμούς μας και να επιστρέψουμε στις κλινικές» διαμήνυσε η ίδια.

Σύμφωνα με τον φοιτητή Μιχαήλ Κυριτσόπουλο, περίπου 2.500 χιλιάδες φοιτητές τέταρτου, πέμπτου και έκτου έτους ιατρικής σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. «Η δουλειά μας είναι στην κλινική, δίπλα στον ασθενή. Θέλουμε να μάθουμε και να προσφέρουμε, να είμαστε αντάξιοι της αποστολής μας όταν μας ζητηθεί. Έχουμε στείλει δύο επιστολές διαμαρτυρίας και δεν έχουμε λάβει απάντηση» επεσήμανε ο ίδιος.