Δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες για τον κορονοϊό στον γενικό πληθυσμό, τους καταστηματάρχες και το προσωπικό των καταστημάτων στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνουν από κοινού η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου και η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΑΜΘ, σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ και το Περιφερειακό τμήμα Αλεξανδρούπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 10:00΄ έως 14:00΄ στο ’’AXD info-kiosk ’’ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης στην οδό Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, για τη μετακίνησή τους θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια, θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσε της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.