ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάρα Καλλέργη – Δημοσιογράφος

Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου εκτυλίσσεται φέτος διαδικτυακά, όπως και οι υπόλοιπες, παρ΄όλο που αρκετοί μεγάλοι οίκοι απουσιάζουν από το πρόγραμμα.

Ανάμεσα στους designers που ακολούθησαν τον θεσμό είναι και η Miuccia Prada, η οποία παρουσίασε την womenswear συλλογή της για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 μαζί με τον, πλέον, καλλιτεχνικό διευθυντή Raf Simons.

H συνεργασία τους ήταν από τις πιο πολυαναμενόμενες και πολυσυζητημένες στον χώρο της μόδας και οι τρεις συλλογές που έχουν παρουσιάσει ως τώρα μαζί έλαβαν ανάμεικτες κριτικές.

H συλλογή παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο με εκείνον όπου παρουσιάστηκε η ανδρική συλλογή περίπου ένα μήνα πριν, με γούνινους τοίχους και επιφάνειες που σε προκαλούν να τις αγγίξεις.

Στην ίδια λογική κινήθηκαν τα ρούχα, με τις ψεύτικες γούνες αλλά και τις παγιέτες να επιστρέφουν, ενώ τα (πολύ) έντονα χρώματα όπως το κίτρινο, το πράσινο αλλά και το μωβ φώτιζαν τα μαύρα σύνολα.

Η συλλογή ήταν κλασική Prada, με τα ugly prints και το granny chic και τους preppy γιακάδες, αλλά πιο ενδιαφέρουσα χάρη στα πανωφόρια, και τους συνδυασμούς χρωμάτων.

New age άνεση, πρωτοτυπία, και λίγο weirdness -το νέο ντουέτο της μόδας έχει ήδη τη σφραγίδα του.

Δείτε το βίντεο.

Πηγή: bovary.gr