Φαίνεται πως προχωρά η διαδικασία για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, καθώς την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η δέσμευση πίστωσης 27.917 ευρώ για «τη μίσθωση γεωτεμαχίων συνολικής έκτασης 33,50 στρεμμάτων για τις ανάγκες επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας».

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από Φορείς του Έβρου που κάνουν λόγο για αιφνιδιαστικές αποφάσεις από μέρους της Κυβέρνησης, τη στιγμή που ο Υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης κατά την επίσκεψη του στην περιοχή πριν μερικές εβδομάδες, διαβεβαίωνε πως θα συνεχιστεί ο διάλογος.

Μάλιστα, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης κ. Μαυρίδη Βασίλη, συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να αξιολογήσει και να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για επικίνδυνη και επιζήμια απόφαση από την Κυβέρνηση, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η καθολική αντίθεση της τοπικής κοινωνίας αλλά και των κατοίκων όλης της Θράκης.

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε να προβεί σε νομική διερεύνηση για την τήρηση ή μη της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, τόσο για την υφιστάμενη δομή, όσο και για την σχεδιαζόμενη επέκταση της.

Επιπλέον, θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους φορείς του Δήμου Ορεστιάδας, την Κυριακή 28/02/2021 και ώρα 12:00, για τον καθορισμό ημερομηνίας εκδήλωσης διαμαρτυρίας και όσων άλλων ενεργειών απαιτηθούν.

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα έχει προσκαλέσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε δια ζώσης συνάντηση και υπενθυμίζει χαρακτηριστικά πως “ο αγώνας, με ενωμένη την κοινωνία της Θράκης, θα συνεχιστεί μέχρι την ανάκληση της απόφασης.”

Δείτε την απόφαση μίσθωσης εδώ: ΩΙΘ446ΜΔΨΟ-ΗΔΩ