Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου προς το Παπίκιο Όρος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η ΠΕ Ροδόπης, σε συνεργασία με μηχανήματα της Δ/νση Τεχνικών Έργων, θα πραγματοποιήσει εργασίες αποκατάστασης στον χωματόδρομο, από το σημείο μετά την επικείμενη ασφαλτόστρωση, που οδηγεί προς τον οικισμό Κερασιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Τσαλικίδη, Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, το ερχόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται έργο που αφορά στην ασφαλτόστρωση των πρώτων 3,65 χλμ της Επαρχιακής οδού Σώστη προς τον δρόμο για την Ιερά Μονή Μαξίμου Καυσοκαλύβη, βελτιώνοντας την πρόσβαση τόσο προς την Κερασιά, όσο και προς την Μονή.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: “παράλληλα, με τη βελτίωση του δρόμου, πρόκειται, ακόμη, για ένα έργο, που μας δίνει την ευκαιρία : να αναδείξουμε τις ομορφιές του ορεινού όγκου της Ροδόπης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της, καθώς η συγκεκριμένη οδός οδηγεί στο Παπίκιο Όρος και την εν λόγω Ιερά Μονή. Φυσικά, δημιουργούμε έναν νέο πόλο έλξης για εναλλακτικό τουρισμό, με ασφάλεια για τους νέους επισκέπτες μας!”.

Τέλος, ξεκίνησαν εργασίες Ανόρυξης 6 Γεωτρήσεων στην περιοχή του Δήμου Ιάσμου, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ΠΑΜ-Θ. “Η περιοχή μας στηρίζεται στο αγροτικό εισόδημα και στον αγροτικό κόσμο. Προχωρούμε σε αρδρευτικά έργα σε όλη τη Ροδόπη ώστε να εξασφαλιστεί η άρδευση της ευρύτερης περιοχής» σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης και καταλήγει: «Στηρίζουμε έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα!”