Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ., Ευριπίδης Στυλιανίδης με σκοπό να τον ενημερώσει για επικείμενο ζήτημα που ίσως δημιουργηθεί με τους δασικούς χάρτες.

Ο κ. Στυλιανίδης είχε ενημερωθεί προηγουμένως από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γρατινής Χρήστο Τσική, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρατίνος Γιώργο Δούκα αλλά και επιτόπου από κατοίκους των θιγόμενων περιοχών στη Γρατινή, τους Σιδεράδες, το Στηλάριο, την Πελαγία, την Εργάνη, Ν. Πέτρα κ.α., σχετικά με περιοχές που ανακοινώθηκαν ως Δασικές Εκτάσεις, παρόλο που εδώ και χρόνια έχουν διανεμηθεί με Πράξη του Δασαρχείου ως αγροκτήματα που καλλιεργούν οι αγρότες των γύρω χωριών.

Ακολούθως, προσπάθησε με έρευνα και εντόπισε ιστορικούς χάρτες και τοπογραφικά διαγράμματα της δεκαετίας του 1960 από τα ίδια ακριβώς σημεία, που διαψεύδουν τις αναλύσεις των αεροφωτογραφιών της εποχής, στις οποίες βασίζονται οι Δασικοί Χάρτες που ανακοινώθηκαν από τις υπηρεσίες.

Ξεκίνησε επίσης έρευνα στις υπηρεσίες και τους αγρότες για να επισημάνει τις πράξεις διανομής της εποχής εκείνης που κατοχυρώνουν ενδεχόμενο τίτλο ιδιοκτησίας και αμέσως ζήτησε και συνάντησε τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα προκειμένου να τον ενημερώσει και να τον ευαισθητοποιήσει για το πρόβλημα.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. ζήτησε από τον Υπουργό να γίνει επισταμένα και υπεύθυνα αυτή η έρευνα και από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου, ώστε αν υπάρχουν όντως λάθη να διορθωθούν, χωρίς να αναγκαστούν οι πολίτες της Ροδόπης να μπουν σε χρονοβόρες και δαπανηρές δικαστικές περιπέτειες.

Ο αρμόδιος Υπουργός έδωσε εντολή να διερευνηθεί εκ νέου το θέμα και εφόσον διαπιστωθεί το λάθος, να δοθεί άμεσα λύση, ώστε να μην υποστούν οι πολίτες τις αρνητικές συνέπειες.