Για “παράθεση ψευδών αναφορών, χωρίς στοιχεία” κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού ΚΕΚ Ξάνθης, κ. Κώστας Κουρτίδης, αναφερόμενος στο θέμα που έφερε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Α.Μ.Θ. η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΚΕΚ Ξάνθης υποστηρίζει ότι όταν ανέλαβε τη διοίκηση του ΚΕΚ διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε προσωπικό να το στελεχώνει, ενώ είχε υλικό από τη δεκαετία 1990 και ελάχιστα χρήματα. Υπενθυμίζεται ότι είναι το μοναδικό Νομαρχιακό ΚΕΚ της Περιφέρειας που είναι σε λειτουργία.

Ο κ. Κουρτίδης αναφέρει χαρακτηριστικά “προσπαθούμε να το αναπτύξουμε και να το κρατήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να επενδυθούν χρήματα σε αυτό, διότι επιτελεί κοινωνικό έργο και ενισχύει επιμορφώνοντας τον ανώνυμο Ξανθιώτη εργαζόμενο και μικροεπιχειρηματία, ενώ αυτοί που κάνουν την ερώτηση έθεσαν ξεκάθαρα θέμα διακοπής της λειτουργίας του.

Τη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού, το λειτουργήσαμε και βγάλαμε πρόγραμμα για το covid-19, το οποίο και εκτελέστηκε μαζί με τους καθηγητές του ΔΠΘ. Ενημερώθηκε, προσκλήθηκε και υποσχέθηκε να βοηθήσει και ο κος Τοψίδης και όλοι γνώριζαν, ότι κάνουμε έργο και δε μένουμε στα λόγια.”

Επίσης, ο κ. Κουρτίδης σημειώνει ότι “πρώτη η μείζων αντιπολίτευση στα ΜΜΕ, πριν τη συζήτηση της ερώτησης στο αρμόδιο Περιφερειακό Συμβούλιο μίλησε σκόπιμα για αμοιβές, που δεν ελήφθησαν όμως ποτέ και άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα. Ανέφερε ξερά ένα ποσό χωρίς να διευκρινίσει, ενώ το γνώριζε, ότι αφορά την αμοιβή όλου του ΔΣ και όχι του Προέδρου και αφορά διάστημα πλέον του ενός έτους.

Δεν ανέφερε επίσης, ότι αποδέχθηκαν και ψήφισαν το αντίστοιχο προϋπολογισμένο ποσό πέρσι στο αρμόδιο Περιφερειακό Συμβούλιο και ότι μέχρι σήμερα, δεν ζήτησαν ποτέ την κατάργηση των αμοιβών. Είναι ψευδής η αναφορά, ότι έκαναν σε εμένα δήθεν πρόταση να εισηγηθώ την κατάργηση των αμοιβών του ΔΣ και δεν το έκανα δεκτό. Αρμόδιο όργανο για την κατάργηση είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από αίτημα οποιασδήποτε παράταξης. Τέτοιο αίτημα δεν έγινε ποτέ και όλα αυτά δείχνουν μία παλιάς κοπής αντιπολιτευτική νοοτροπία.”

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι: “Εμείς και πρόγραμμα επιμόρφωσης βγάλαμε και εκσυγχρονίζουμε το υλικό και ξεχνάμε τις αμοιβές μας και κρατούμε ανοικτό το ΚΕΚ. Κοιτώντας μπροστά, συνεχίζουμε δυναμικά και με πράξεις το αναπτύσσουμε”.