Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη νατοϊκή άσκηση «Defender Europe 2021»πραγματοποιήθηκε από διαδηλωτές το απόγευμα της Τρίτης από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης έως τη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, με τη συμμετοχή πληθώρας σωματείων και φορέων με κοινό αίτημα να μην γίνει η Αλεξανδρούπολη ορμητήριο πολέμου.

Στην διαμαρτυρία ακούστηκαν συνθήματα όπως “Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί” και “Στις πρόβες πολέμου τους δεν θα είμαστε κομπάρσοι”.

Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν κατά την διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης – σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φλεβάρη από την Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, με θέμα: «ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Defender 2021”. Πρόβα πολέμου με επίκεντρο την περιοχή μας – Η απάντηση του λαϊκού κινήματος», στην οποία συμμετείχαν σωματεία και φορείς της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Στις κινητοποιήσεις της Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα», η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (παράρτημα ΟΓΕ), η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης.