Την απογοήτευσή της εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου σε σχέση με τον τίτλο «El Diablo» του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision.

Με τη φράση ότι το τραγούδι El Diablo που έχει επιλεγεί από το ΡΙΚ για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision είναι η “εξύμνηση μιας μοιρολατρικής ὑποταγής και παράδοσης του ανθρώπου στην εξουσία του διαβόλου”, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου ζητά να ακυρωθεί. Προτείνει την αντικατάστασή του με άλλο κομμάτι.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρει ότι η μεταφορική ερμηνεία του τραγουδιού που έχει δοθεί από τους υπευθύνους του ΡΙΚ, “ουδόλως αντικατοπτρίζει το προκλητικό και απαράδεκτο περιεχόμενο των στίχων του, το οποίο δεν παύει να εκπροσωπεί μια θλιβερή υποκουλτούρα, ανάξια του πολιτισμού και των αξιών του λαού μας και αντιστρατεύεται τις Ελληνικές και Ορθόδοξες παραδόσεις του”.

“Υπό οποιαδήποτε οπτική γωνία και με οποιεσδήποτε επεξηγήσεις κι αν δούμε τους στίχους του τραγουδιού, αυτοί δεν στέλνουν τα καταλληλότερα μηνύματα που θα έπρεπε να σταλούν από μία ημικατεχόμενη πατρίδα που αγωνίζεται για απελευθέρωση και αποτροπή της πλήρους υποδούλωσής της” σημειώνεται.

“Με ορατό τον κίνδυνο της προκλητικής βουλιμίας των κατακτητών Τούρκων και προβάλλοντας το μεγαλείο της διακοσιοστής επετείου από την Εθνική Παλιγγενεσία, καλούμε τον λαό μας να παραμείνει προσηλωμένος στις εθνικές και θρησκευτικές αξίες του μεγαλειώδους αγώνα του 1821, να κρατήσει ακράδαντη την προσήλωσή του στην πίστη των πατέρων του, δεδομένο το οποίο τον διαφύλαξε μέχρι σήμερα” λέει η ανακοίνωση.