Για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα κάνουν λόγο οι πληροφορίες, αφού, σύμφωνα με όσα βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας, αναμένεται να ξεπεράσουν τον αριθμό των 2500 ενεργών κρουσμάτων.

Παράλληλα, πιο ασφυκτική από ποτέ είναι πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ Covid έχουν αυξηθεί δραματικά, την ώρα που η νέα εκτόξευση των κρουσμάτων προϊδεάζει για ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας το προσεχές διάστημα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.353 νέα κρούσματα κοροναϊου, αριθμό-ρεκόρ για το 2021, αλλά και 422 διασωληνωμένους σε κλίνες ΜΕΘ, αριθμό επίσης ρεκόρ.

Η έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα πρέπει να εισηγηθούν αυστηρότερα μέτρα στην κυβέρνηση σήμερα και όχι την Παρασκευή όπως συνηθίζεται, εξελίσσεται σε θρίλερ, αφου έχει να εξετάσει αφενός την επιδημιολογική εικόνα σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας και να αποφασίσει νέα μέτρα όπου χρειάζεται, αφετέρου να βρει τρόπους ώστε να μειώσει την κοινωνική κινητικότητα λόγω και της βρετανικής μετάλλαξης που θεριεύει, ειδικά στην Αττική.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η κατάσταση εκτός από την Αττική είναι άσχημη και σε πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες είναι υποψήφιες να μπουν σε σκληρό lockdown. Πιο συγκεκριμένα στο βαθύ κόκκινο, όπως η πρωτεύουσα, αναμένεται να μπει η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης, η Λευκάδα, η Αρκαδία, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Χίος, η Σάμος, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Βοιωτία και η Αιτωλοακαρνανία.

Στο τραπέζι των συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ακόμη και η πρόταση για καθολικό και αυστηρό lockdown 10 – 15 ημερών, παρόμοιο με αυτό του Μαρτίου του 2020, με στόχο να «παγώσει» κάθε δραστηριότητα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα και να ελεγχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία και έτσι το σενάριο αυστηρότερου lockdown απομακρύνεται.

Οι ανακοινώσεις για τις τελικές αποφάσεις της συνεδρίασης θα γίνουν απόψε στις 18:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά.