ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάρα Καλλέργη – Δημοσιογράφος

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι αρκετά διαδεδομένες στο εξωτερικό, ως «βασικός σύμμαχος ομορφιάς».

Σαφώς οι απόψεις διίστανται, καθώς ένα ποσοστό ανθρώπων θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύει λεφτά σε ένα τόσο ακριβό ύφασμα για μαξιλαροθήκες, ενώ, υπάρχουν και πολλοί που αναγνωρίζουν τα οφέλη που προσφέρει στον ύπνο τους, αλλά και στο κομμάτι της ομορφιάς, στο δέρμα και τα μαλλιά τους.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι beauty editors που τα περιγράφουν ως κρυφό όπλο του ύπνου της ομορφιάς, καθώς διατηρεί το δέρμα υγιές, μεταξένιο και απαλό, ενώ προλαμβάνει τις ρυτίδες του προσώπου αλλά και τις σπασμένες άκρες μαλλιών.

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες έγιναν απαραίτητες στο κομμάτι της ομορφιάς, όταν ειδικοί επισήμαναν το γεγονός ότι το μετάξι, δεν απορροφά την υγρασία. Κατά συνέπεια, η κρέμα που έχουμε εφαρμόσει στο πρόσωπο είναι ασφαλισμένη όταν ξαπλώνουμε σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, ενώ και η υγρασία των ενυδατωμένων άκρων-βασικό μυστικό να μη σπάνε οι άκρες-μένει στη θέση της και προστατεύει τα μαλλιά, όσο εμείς κοιμόμαστε.

Επιπλέον είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε αντίθεση με τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες, οι βαμβακερές που απορροφούν την υγρασία, μαγνητίζουν επιπλέον αλλεργιογόνα αλλά και βακτήρια που υπάρχουν στο ύφασμα επάνω.

Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας αλλά και να αναβαθμίσετε το κομμάτι της ομορφιάς, σε πρόσωπο και μαλλιά, πείτε απλά αντίο στις βαμβακερές και υποδεχτείτε τις μεταξωτές σας μαξιλαροθήκες.

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο επιλογές για μεταξωτές μαξιλαροθήκες στην αγορά και πραγματικά μπορεί να επιλέξετε εκείνες που ταιριάζουν στην αισθητική σας, στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας.

Kim Kardashian, Chrissy Teigen και Rihanna είναι μόλις τρεις από τις διάσημες του Hollywood που ορκίζονται στις μεταξωτές μαξιλαροθήκες και ο λόγος είναι η αναβάθμιση της περιποίησης των μαλλιών τους και του προσώπου τους.

Μήπως λοιπόν ήρθε η στιγμή να ανανεώσετε τα σεντόνια σας και όχι την ενυδατική σας;

Πηγή: bovary.gr