Το κεντρικό σύστημα του ΙΚΑ στην Κρήτη φαίνεται ότι χρεώνει και… παιδιά! Ένας 45χρονος ασφαλισμένος έπεσε από τα σύννεφα όταν διαπίστωσε ότι είναι «πατέρας» ενός τρίχρονου κοριτσιού. όταν διαπίστωσε ότι το κεντρικό σύστημα του ΙΚΑ τον είχε καταγεγραμμένο ως πατέρα ενός μικρού παιδιού! Στο μητρώο μάλιστα του ανύπαντρου άντρα από το Ηράκλειο της Κρήτης το εν λόγω «παιδί» του –ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε το 2017– είχε μάλιστα διαφορετικό επώνυμο.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το ανεκδιήγητο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν ο 45χρονος πήγε να κάνει ιατρικές εξετάσεις. Ο γιατρός στον οποίο απευθύνθηκε τον ενημέρωσε ότι είναι ανασφάλιστος. Ο 45χρονος έπεσε από τα σύννεφα καθώς είναι μισθωτός εργαζόμενος και καταβάλλει κάθε μήνα τις εισφορές του. Επόμενη κίνησή του ήταν να επισκεφτεί τα γραφεία του IKA προκειμένου να δει τι ακριβώς έχει συμβεί και γιατί το σύστημα τον βγάζει ανασφάλιστο.

Οι υπάλληλοι είδαν ότι πρόκειται για λάθος και το πρόβλημα μέσα σε δύο λεπτά είχε τακτοποιηθεί. Κι ενώ όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά, ήρθε μια αναπάντεχη τροπή: Όταν o ασφαλισμένος ζήτησε από το λογιστή του να του βγάλει ένα αντίγραφο της ασφαλιστικής του εισφοράς (εξηγώντας του τι είχε προηγηθεί), ο λογιστής τον ενημέρωσε ότι το πρόβλημα τώρα είναι πιο… περίπλοκο, καθώς στο ενημερωτικό της ασφαλιστικής του ικανότητας φαίνεται να έχει ένα παιδί και συγκεκριμένα ένα κορίτσι που γεννήθηκε το 2017.

Ο ασφαλισμένος προσπαθεί εκ νέου να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ προκειμένου να διορθώσουν και πάλι το λάθος τους. «Είναι για γέλια όλη αυτή η κατάσταση. Δεν είναι τόσο η ταλαιπωρία, αλλά λόγω του κορωνοϊού δεν μπορώ να επισκεφτώ τις υπηρεσίες για να διορθωθεί το λάθος και στα τηλέφωνα που προσπαθώ να επικοινωνήσω με τους υπάλληλους στο ΙΚΑ κανείς δεν το σηκώνει», τονίζει στο cretapost.gr ο 45χρονος, ο οποίος ψάχνει να βρει απεγνωσμένα άκρη.