*Γράφει ο Κώστας Χρηστίδης – Πολιτικός Αναλυτής
Ο Σχολιαστής Μουρσέλ Γκιουντογδού του Haber7 έγραψε ενα εντυπωσιακό άρθρο αναφερόμενος στις ΗΠΑ και τη Τουρκία εξέφρασε μια διαφορετική άποψη σε σχέση με την φοβία που υπάρχει για την Τουρκία στην Ελλάδα και πως μπορεί εφαρμοστεί ώστε να κερδίσει η Ελλάδα πράγματα.
Ο Μουρσέλ Γκιουντογδου έγραψε: Απο οτι συμβαίνει το τελευταίο καιρό αντιλαμβανόμαστε πως οι ΗΠΑ έχουν σκοπό να μας χτυπήσουν πιθανά με τα όπλα μας. Με τη χρήση των χερσαίων και αεροπορικών βάσεων που έχουν δημιουργηθεί ανα την Ελλάδα απο το Αιγαίο εως τη Μεσόγειο μας περιβάλλουν σαν μια ημισέλινος. Ο αναλυτής ανέφερε, πως απο την Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται στην Δυτική Θράκη, και τη Καβάλα μέχρι και τη θεσσαλονίκη και το Στεφανοβίκειο στη Λάρισα και απο εκει στη Κρήτη και τη Νότια Κύπρο, η Αμερική θέλει να επεκτείνει τις αεροπορικές και χερσαίες βάσεις απο αυτά τα σημεία.
Μετα την επέμβαση στη Συρία και το Ιράκ βλέπουμε πως η Ελλάδα σιγά σιγά αμερικανοποιείται και αναρωτιόμαστε ποιος θα είναι ο νέος στόχος των ΗΠΑ μέσω αυτής της κατάστασης που συμβαίνει, αναφέρει ο σχολιαστής.
Διαβάστε το άρθρο – ομολογία του Τούρκου σχολιαστή του HABER-7:

“ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ
ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την έλλειψη ελεύθερης βούλησης καθώς και την οικονομική χρεωκοπία που έχει η Ελλάδα σε συνδυασμό με την τουρκοφοβία που επικρατεί στη χώρα και υλοποιούν τα σχέδια τους. Η Τουρκία πρέπει να βγει προς τα έξω μέσω της Γαλάζιας Πατρίδας και θα πρέπει να επωφεληθούμε γενναία και δυνατά από τα αδύναμα κύματα τα οποία απειλούνται εκεί στην Ελλάδα.

“ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ”

Στόχος είναι οι κύριες πόλεις της Τουρκίας απο τις βάσεις που κατέχονται στην Ελλάδα.
Η Αμερική με πρόσχημα την επίθεση προς το Ισλαμικό Κράτος και μετά απο την εικόνα διάλυσης σε Συρία και Ιράκ που ακολούθησε την επέμβαση της , έχει σχέδια για οικοδόμηση. Ο επόμενος στόχος ήταν η αποδυνάμωση της Τουρκίας μέσω της απόπειρας Πραξικοπήματος που έγινε στις 15 Ιουλίου ωστόσο δεν υπήρξε επιτυχία στα σχέδια αυτά λόγω αντίστασης του Τουρκικού Έθνους σε αυτή την υπουλη και παράλλογη προσπάθεια.

“Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ”

Οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν την φιλοδοξία τους λόγω της ήττας που έζησαν;
Ο Νέος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τη νέα του θητεία δείχνει πως οι ΗΠΑ επανέρχονται στην επεκτατική πολιτική η οποία είχε ανασταλεί επι διακυβέρνησης Ντόναλτ Τραμπ
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πως η Τουρκία είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στα επεκτατικά τους σχέδια στη ευρύτερη περιοχή για την δημιουργία κρατών πιόνια . Ο πιο σημαντικός λόγος για την μη επιτυχή έκβαση του θέματος είναι πως το PKK και το PYD έστω και σαν YPG δεν αλλάζει το στόχο τους όπου η τρομοκρατία και η οργάνωση προβλημάτων δεν είναι εφικτή εφόσον η Τουρκία μπορεί και τα ελέγχει . οΙ αμερικανικές αρχές ακόμα και με την ανταλλαγή πληροφοριών με τουλάχιστον δέκα υπηρεσίες τους να έχουν επωφεληθεί απο τη Τουρκία δεν έδειξαν συμμαχική διάθεση.
Και τώρα τα σημαντικά ερωτήματα είναι τα εξής:
Θα μπορέσε ινα κατασκευαστεί ενα τεχνικό κράτος απο τις ΗΠΑ στη Συρία, το Ιράκ και τη Τουρκία; Θα ιδρύσει Κουρδκικό κράτος ώστε να αποχωρήσει απο τη περιοχή και την προστασία των εδαφών αυτών όπως το Ισραήλ; Η θα αποχωρήσει απο την υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων της περιοχής ως ένδειξη αποτυχίας;

“Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ΣΕ ΠΕΤΡΕΣ”

Οι ΗΠΑ δείχνουν πως απομακρύνονται απο την περιοχή βάζοντας στο περιθώριο τον έλεγχο της κάνοντας όμως στρατηγικές κινήσεις που ξεφεύγουν απο την εώς τώρα πολιτική τους.Η πολιτική που ασκείται πλέον είναι ισχυρή απειλή για τη  Τουρκία.

“ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ”

Απο τις τελευταίες εξελίξεις και τη κινητικότητα που υπάρχει γίνεται κατανοητό πως οι ΗΠΑ σκοπεύουν να μας επιτεθούν με τα όπλα μας. Θέλουν να δημιουργήσουν βάσεις σε σχήμα ημισελίνου στην Ελλλάδα απο το Αιγαίο έως τη Μεσόγειο σκοπεύοντας να μας περιορίσει σε όλους τους τομείς δράσης με τρόμο απέναντι μας.Στη Δυτική Θράκη στην Αλεξανδρούπολη ξεκινώντας η ημισέλινος στρίβει στη Καβάλα εως τη Θεσσαλονίκη, το Στεφανοβίκειο της Λάρισας, στη Κρήτη και απο εκεί μέχρι και τη Νότια Κύπρο  έτοιμοι μας περιβάλλουν σαν ημισέληνος. Οι ΗΠΑ σε όλα αυτά τα σημεία επεκτείνουν θαλάσσιες, αεροπορικές και χερσαίες βάσεις.
Ο Ελληνικός λαός που για εκατοντάδες χρόνια ήταν υπο τον φόβο των Σουνιτών Τούρκων και τώρα με πραγματική κατοχή δεν ξέρουμε τι απάντηση θα δώσουν, ωστόσο υπάρχει ενα γεγονός το οποίο δεν παραβλέπουμε: Πως πραγματικός στόχος της Αμερικής στη περιοχή δεν είναι άλλος απο εμάς. Η Τουρκία.
Οι Αμερικανοί θέλουν να κόψουν τελείως τις σχέσεις μαζί μας, αφού δίπλα στα σύνορα μας, στην Δυτική Θράκη, στην Αλεξανδρούπολη έχουν αφιχθεί 1800 θωρακισμένα οχήματα, 145 ελικόπτερα, και 20.000 Στρατιώτες…
Τους τοποθετεί δίπλα στους συγγενείς μας (εννοεί τους Μουσουλμάνους της Θράκης) και δεν μας αφήνει περιθώρια για το τι ακριβώς θέλουν να πουν. ”Μην χαίρεστε για την ισχύ σας, μην βασίζεστε στην αεροπορία σας, μην αποσπάστε πέρα απο τα Στενά που ελέγχετε γιατί ανοίγονται σε καυτές θάλασσες για εσας…” Όλα αυτά η Αμερική τα κάνει ίσως λόγω της Ρωσίας η οποία θεωρείται απειλή στη περιοχή με το επίσης μήνυμα: ”Κόρη μου σας λέει, η νύφη μου σας φέρνει, να το ακούσετε καλά αυτό” Η Αμερική αγνοεί επίσης τον αφοπλισμό βάση διεθνών συμφωνιών.
Τα βήματα αυτά που δείχνουν εχθρότητα απο την Αμερική προς τη χώρα μας δεν θα πρέπει να αφαιρέσουν τις δικές μας φιλοδοξίες και εαν θέλουμε να διατηρήσουμε την Τουρκία όπως παλιά πρέπει να δείξουμε τη δική μας θέληση.
Εμείς αγοράσαμε με κόπο τους S400 και αυτοί αντιδρούν στη χρήση τους ενώ ταυτόχρονα στραγγαλίζει τους εχθρούς μας και τους εξοπλίζει με βάσεις και προσπαθεί να επιβάλει κυρώσεις εις βάρος μας. Μας βγάζουν απο τα F35 και ενώ έχουμε πληρώσει για τη κατασκευή μας λένε πως δεν μας δίνουν καν αεροσκάφη. Προσπαθεί να μας ακυρώσει τη Γαλάζια Πατρίδα και να μας κάνει να μην υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη Βόρεια Κύπρο και τα δικά μας σαν Τουρκική Δημοκρατία. Προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα με τη Λιβύη και με τις συμφωνίες που έχουμε οργανώσει μαζί τους και θέλουν να μοιράσουν τα θαλάσσια σύνορα μας.

“Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΙΚΗ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΑΜΕ”

Η νέα θεώρηση των ΗΠΑ έδειξε πως ήρθαν ποιο κοντά με χώρες που δεν είναι φιλικές αλλά εχθρικές κατά βάση με τη χώρα μας. Για αυτό το λόγο για αυτούς η Τουρκία είναι μια εχθρική κα ιόχι φίλη ή συμμαχική χώρα.
Οι ΗΠΑ έχουν λόγους που δεν έχουν επιβάλει ακόμα εμπάργκο ανοιχτά εναντίων της Τουρκίας πέραν απο τις απειλές και τις υποδείξεις αφού το κόστος για αυτούς παραμένει υψηλό. Η Τουρκία παράλληλα στη περιοχή το τελευταίο καιρό μέρα με την μέρα αυξάνει την αυτοπεποίθηση της κάνει νέες κινήσεις, συμμαχίες οι οποίες ενισχύουν περαιτέρω την διαδικασία για αυτόνομη λήψη αποφάσεων χωρίς να υποχρεώνεται και να ζητά άδεια απο άλλους και είναι η χώρα που ξεχωρίζει στην βιβλιογραφία για αυτό το λόγο. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για την Τουρκία. Η Τουρκία οφείλει να συνεχίσει έτσι και ειδικά με τη χρήση των S-400.
Όλες αυτές οι κινήσεις λαμβάνονται υπόψην πως έχουν στόχο το 2023 και η χώρα μας οφείλει να συνεχίσει να πορεύεται έτσι για να είναι ασφαλέστερη, ισχυρή και ελεύθερη με ενα λαμπρό μέλλον. 
 Ο Θεός (Αλλάχ) μακάρι να εκτιμήσει πως πρέπει να προστατευθούμε. Πάντα με υγεία.”
(*Επιμέλεια Μετάφρασης: Μεταφραστικό Τμήμα Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων)