10 εξωτερικούς αυτόματους απινιδωτές προμηθεύτηκε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε πολυσύχναστους και προσβάσιμους χώρους της πόλης. Ο ένας εξ αυτών έχει τοποθετηθεί ήδη στην είσοδο του Διοικητηρίου Καβάλας.

Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην αντιμετώπιση περιστατικών καρδιακών ανακοπών σε δημόσιους χώρους, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει το έργο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην εκπαίδευση φορέων και πολιτών στην χρήση των απινιδωτών.

Παρόντες στην εγκατάσταση του απινιδωτή ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες, κ. Κώστας Αντωνιάδης και Κωστής Σιμιτσής, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ ΑΜΘ, κ. Λώτης Χάρης, ο διευθυντής υγείας, κ. Χρήστος Παπαδόπουλος και η εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, κα. Δέσποινα Ιατρού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Αντωνιάδης μετά το τέλος της εγκατάστασης επεσήμανε: «Οι απινιδωτές στην πόλη της Καβάλας συνιστούν μία σπουδαία προσφορά στον συνάνθρωπο και στην ίδια τη ζωή. Με υπευθυνότητα, προγραμματισμό και προπάντων με σεβασμό και ενεργό ενδιαφέρον απέναντι στον κάθε συμπολίτη μας, αναλαμβάνουμε μία ουσιαστική πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει στην παροχή πολύτιμης βοήθειας, προκειμένου να σωθεί όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη, μια ανθρώπινη ζωή».