Να εξαιρεθεί από την υποχρέωση δημιουργίας υπόγειων σταθερών αποθηκών καυσίμου ο Κρατικός Αερολιμένας “Δημόκριτος” Αλεξανδρούπολης, ζητά με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς εξέθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς τους λόγους που επιβάλλουν μια τέτοια απόφαση, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα και ευαισθησία της γεωγραφικής θέσης του αερολιμένα. Επίσης, σημείωσε τις προϋποθέσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί με την άφιξη πτήσεων charter, πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών, την παρουσία της business aviation, και οι οποίες καθιστούν τον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης ανταγωνιστικό, ζητώντας να βρεθεί κάποια άλλη εναλλακτική λύση για τον ανεφοδιασμό των αεροσκάφων.

«Ο Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης είναι ζωτικής σημασίας για την Περιφέρειά μας, καθώς εξυπηρετεί τους κατοίκους των τριών ακριτικών νομών, της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου, που ξεπερνούν αριθμητικά τους 360.000 κατοίκους. Ευελπιστώ στα ευήκοα ώτα των Υπουργών, και στις αναγκαίες άμεσες ενέργειές τους, οι οποίες θα επιτρέψουν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» να παραμείνει ανταγωνιστικό και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, επιτελώντας τον σημαντικό του ρόλο στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτροβιτς.