Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις κατάφεραν να εξαπατήσουν πολίτες της Ορεστιάδας, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Στην πρώτη περίπτωση, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης με τον οποίο συμφώνησε υποτιθέμενη αγορά προϊόντων αξίας 350 ευρώ. Κατά την επικοινωνία τους ο δράστης προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής 3.500 ευρώ, αποστέλλοντας ταυτόχρονα ηλεκτρονικά σχετικό αποδεικτικό κατάθεσης και ζητώντας να του επιστραφεί η υποτιθέμενη χρηματική διαφορά, καταφέρνοντας να εξαπατήσει τον επιχειρηματία και να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 3.150 ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση, άγνωστοι δράστες απέστειλαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον παθόντα με στοιχεία αποστολέα που παρέπεμπαν σε τραπεζικό ίδρυμα. Μέσω του μηνύματος καλούνταν να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να μην απενεργοποιηθεί η δυνατότητα διαδικτυακών πληρωμών. Συγκεκριμένα, ο παθών έπρεπε να χρησιμοποιήσει προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) που εμπεριείχε το μήνυμα, ο οποίος οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την επίσημη ιστοσελίδα του τραπεζικού ιδρύματος, όπου καλούνταν να καταχωρήσει τους προσωπικούς του τραπεζικούς κωδικούς.

Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες κατάφεραν να υφαρπάξουν τα παραπάνω στοιχεία, να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 1.011 ευρώ. Την προανάκριση για τις υποθέσεις ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.