Τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής σχολίασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως εξήγησε, η Αθήνα επέβαλε τον ρυθμό της όσον αφορά τη Τουρκία χωρίς να ωραιοποιεί την κατάσταση και εξήγησε ότι χρειάζεται ψυχραιμία.

Εξήγησε παράλληλα, πως η Ελλάδα πράγματι χρησιμοποιεί τη μέθοδο μαστίγιο-καρότο και αυτό γιατί η Αθήνα θέλει να υπάρχει το πλαίσιο των κυρώσεων στο τραπέζι όμως πιστεύει και θέλει να διατηρήσει τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, θεωρεί ότι η ελληνική πλευρά έχει καταφέρει να αναδείξει τη στάση της Τουρκίας σε ένα ζήτημα ευρωτουρκικό και όχι περιφερειακό, ενώ αποκάλυψε πως ακόμη και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μίλησε στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου για τη στάση της Τουρκίας σημειώνοντας πως η στάση της Άγκυρας τον έχει προβληματίσει όπως και της Ρωσίας και της Κίνας.

Για τα επόμενα βήματα Αθήνας-Άγκυρας ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι θα γίνει η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών Δένδια-Τσαβούσογλου, ενώ ο τρίτος γύρος των διερευνητικών επαφών θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα.

πηγή: Protothema.gr