Με έρευνα που διεξήγαγε το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, κορυφαίο Ακαδημαϊκό Ιδρυμα της Βοστώνης, γνωστό ευρύτερα ως Μ.Ι.Τ., κατέληξε στα πιο διάσημα πρόσωπα της Ιστορίας τα οποία σημάδεψαν το πέρασμα των τελευταίων έξι χιλιάδων χρόνων μελετώντας στοιχεία από το 4000 π.Χ. έως και το 2010 μ.Χ.

Η έρευνα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» ξεκινά από τον Πλάτωνα μέχρι τον Ιούλιο Καίσαρα και από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μέχρι τον Λιονέλ Μέσι. Μάλιστα, ανάμεσα στους δέκα πιο διάσημους «αστέρες» του πλανήτη μας, οι έξι είναι Ελληνες.

Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται ο Αριστοτέλης και ακολουθεί ο Πλάτωνας. Ο Ιησούς Χριστός βρίσκεται στην τρίτη θέση και ακολουθεί ο Σωκράτης και ο Μέγας Αλέξανδρος. Στη συνέχεια, αναφέρονται τα ονόματα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Κομφούκιου, του Ιουλίου Καίσαρα, του Ομήρου και του Πυθαγόρα.

Η ερευνητική ομάδα του ο Μ.Ι.Τ., η οποία φέρει την ονομασία Macro Connections Group, κατέληξε στα παραπάνω συμπεράσματά του, μελετώντας και αξιολογώντας την πολιτιστική προσφορά των μεγάλων μορφών της Ιστορίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα στοιχεία της διαχρονικότητας, της κοινωνικοπολιτικής επιρροής και της γλώσσας. Ο Κλάιβ Τζέιμς έγραψε ότι «υπάρχουν πολλές μορφές διασημοτήτων.

Ο Ιησούς Χριστός ήταν το πρώτο πρόσωπο που την πέτυχε παγκόσμια διότι κατάκτησε τον κόσμο όχι με βία». Επίσης, σύμφωνα με την ομάδα του Πανεπιστημίου, αν ένα όνομα υπάρχει σε παραπάνω από 25 γλώσσες σε λήμματα της Wikipedia, καθίσταται αυτομάτως «διάσημο». Η μελέτη έγινε για το έργο «Πάνθεον» του καλύτερου πανεπιστημιακού ιδρύματος τεχνολογίας του κόσμου. Κατάρτισαν μάλιστα και κατάλογο με τους πιο διάσημους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους πιο διάσημους ανθρώπους που φέρουν το όνομα «Γιάννης», με τον Ιωάννη τον Βαπτιστή να έρχεται πρώτος στη σχετική κατηγορία.

Στους ποδοσφαιριστές, πρώτος έρχεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ξεπερνώντας Πελέ, Μαραντόνα και Μέσι. Τέλος, το M.I.T. έδωσε στη δημοσιότητα και τον κατάλογο με τους πιο διάσημους που φέρουν το όνομα «Steve», με τον Steven Spielberg να φιγουράρει στην κορυφή.

Αναλυτικά οι πιο διάσημοι άνθρωποι των τελευταίων έξι χιλιάδων χρόνων είναι οι εξής: 1. Αριστοτέλης, 2. Πλάτων, 3. Ιησούς Χριστός, 4. Σωκράτης, 5. Μέγας Αλέξανδρος, 6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι, 7. Κομφούκιος, 8. Ιούλιος Καίσαρ, 9. Ομηρος, 10. Πυθαγόρας. Οι πιο διάσημοι ποδοσφαιριστές: 1. Κριστιάνο Λεονάρντο, 2. Πελέ, 3. Λάιονελ Μέσι, 4. Ρονάλντο, 5. Ρολάντιχο, 6. Ντιέγκο Μαραντόνα, 7. Ζινεντίν Ζιντάν, 8. Ντέιβιντ Μπέκαμ. Υπάρχουν στον κατάλογο 1.064 παίκτες. Οι πιο διάσημοι άνθρωποι που έχουν το όνομα «Γιάννης»: 1. Ιωάννης ο Βαπτιστής, 2. Τζον Λοκ, 3. Τζον Κάλβιν, 4. Τζόνι Ντεπ, 5 . Τζον Φ. Κένεντι, 6. Τζον Μέιναρντ Κέινς, 7. Τζον Λένον, 8. Πάπας Ιωάννης Παύλος ο II. Οι πιο διάσημοι με το όνομα Στιβ: 1. Στίβεν Σπίλμπεργκ, 2. Στίβεν Σίγκαλ, 3. Στιβ Τζομπς, 4. Στίβι Γουόντερ.

Πηγή:ekirikas.com