Ο “διπλωματικός” πόλεμος που επιχειρεί η Τουρκία θέλοντας να επιβάλλει την αποσταθεροποιητική της πολιτική στη Θράκη συνεχίζεται, με το θράσος να περισσεύει απο τις μισθοδοτούμενες ομοσπονδίες της Αγκυρας εντός και εκτός Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, εξώδικο στον Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη για τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Πάρη Καρβουνόπουλο και στο militaire.gr επιδόθηκε μέσω δικαστικού επιμελητή από την αποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτ. Θράκης». Ο Βουλευτής στη συνέντευξη του αναφέρθηκε στη δράση της “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης” που κατηγορεί διαρκώς την ελληνική Πολιτεία για παραβίαση των δικαιωμάτων της μειονότητας της Θράκης”.

Δείτε τη συνέντευξη:

Ωστόσο, η Ομοσπονδία απέστειλε εξώδικο, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως δεν φέρει καν το ονοματεπώνυμο κάποιου νόμιμου εκπροσώπου, σε ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις του Βουλευτή, μεταξύ των οποίων ο Πάρης Καρβουνόπουλος στον οποίο έδωσε τη συνέντευξη ο κ. Στυλιανίδης, στη «Φωνή της Ροδόπης» και στο larissanews που αναπαρήγαγαν τη συνέντευξη.

Θα πάρει θέση το Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών ή θα αφήσει “ακάλυπτο” τον πρώην ΥφυΠΕΞ;

Με πληροφορίες από fonitisrodopis.gr