Δύο υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών καθώς από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε υποθέσεις εξαπάτησης μέσω αγοραπωλησιών.

Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ταυτοποίησαν τα στοιχεία ημεδαπής, η οποία εμπλέκεται σε περίπτωση απάτης με τη μέθοδο της αγοραπωλησίας σε βάρος ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 30-3-2021. Άγνωστος δράστης εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο παθών, σχετικά με πώληση ανταλλακτικού αυτοκινήτου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα κατάφερε να αποσπάσει τα τραπεζικά στοιχεία του παθόντα και στη συνέχεια
αφού απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, μετέφερε σε λογαριασμό της δράστιδας το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε εξαπάτηση. Ειδικότερα, ο παθών εντόπισε αγγελία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με πώληση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και επικοινώνησε με τον υποτιθέμενο πωλητή καθώς και με έναν ακόμη συνεργό του. Κατά την επικοινωνία τους οι δράστες κατάφεραν με διάφορα τεχνάσματα να εξαπατήσουν τον παθόντα και να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2.480 ευρώ, τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό της δράστιδας, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου Καβάλας.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται ή διαπιστώνουν τέτοιες συμπεριφορές. Μπορούν να απευθύνονται στα Αστυνομικά Τμήματα ή Υπηρεσίες Ασφαλείας της περιοχής τους, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση μπορούν να καλούν τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «100».