Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υπουργό Μετανάστευσης, κ. Νότη Μηταράκη, είχε ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θοδωρής Μουριάδης κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα.

Ο κ. Μουριάδης ενημερώσε τον Καβαλιώτη Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Καβάλας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αξιοποίησης της Παλιάς Μεραρχίας και της εγκατάστασης ασανσέρ στη χερσόνησο της Παναγίας. Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος έλαβε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο επανασχεδιασμός της υφιστάμενης δομής φιλοξενίας μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Συμφωνήθηκε η άμεση απόδοση των χώρων οι οποίοι απαιτούνται για τη χάραξη του νέου δρόμου σύμφωνα με το αναθεωρημένο Ρυμοτομικό Σχέδιο στην περιοχή Περιγιάλι Καβάλας. Επιπλέον, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο των ανταποδοτικών οφελών σε Δήμους, θα εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης για την εφαρμογή της νέας μελέτης του οδικού δικτύου του Δήμου Καβάλας, με βάση το εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλεως.