Άμεσο άνοιγμα των σχολείων ζητούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικοί του Δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Παρασκευή 2 Απριλίου, μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.

«Κουραστήκαμε να εκτελούμε χρέη βοηθού εκπαιδευτικού και κουράστηκαν τα παιδιά με την τηλεκπαίδευση – πρόκειται για βοηθητικό εργαλείο και όχι για πανάκεια. Τώρα Θα μας ζητήσουν να εκτελούμε και χρέη υγειονομικού προσωπικού με τα περίφημα self test» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος Ένωσης Γονέων-Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ταμάρα Κοσμίδου, επισημαίνοντας «Κύριο αίτημά μας να ανοίξουν τα σχολεία, να επιστρέψουν τα παιδιά στο φυσικό τους χώρο, να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν όπως πρέπει – έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κενά, ειδικά στα παιδιά της Γ’ Λυκείου».

«Τόσο η Πολιτεία, όσο και το Υπουργείο Παιδείας δεν άκουσε τα αιτήματα που καταθέσαμε. Το θέμα του κλεισίματος των σχολείων είναι σημαντικό και επηρεάζει τους πάντες» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης, Ζωή Κάλτσου.