Ο κόσμος της μόδας βιώνει μια μεγάλη –και σημαντική– αλλαγή. Η βιωσιμότητα, η διαφάνεια και η ηθική αποτελούν πλέον βασικές προϋποθέσεις για τις επιλογές που κάνουμε σχετικά με το τι θα βάλουμε στην γκαρνταρόμπα μας. Θέλουμε ρούχα και αξεσουάρ που όχι μόνο θα βρίσκονται στην ντουλάπα μας για πολύ καιρό αλλά θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και μοναδικά με τον δικό τους τρόπο.

1.

MUSA

Το MUSA είναι ένα ελληνικό brand που δημιουργεί κομμάτια-statements. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι βιώσιμα και ηθικά, ενώ τα ρούχα και τα αξεσουάρ είναι χειροποίητα, από ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις. Με βάση τη φιλοσοφία της φροντίδας του σώματος, αλλά και του πλανήτη, οι συλλογές του brand είναι εμπνευσμένες από τις 9 Μούσες της μυθολογίας, ενώ κάθε κομμάτι μπορεί να συνδυαστεί μέχρι και σε πέντε διαφορετικά outfits.

www.musacollection.grInstagram

2.

VATHOS Apparel

Το VATHOS Apparel είναι ένα σύγχρονο brand με ηθικό χαρακτήρα, που πρεσβεύει τη φιλική και υπεύθυνη προς το περιβάλλον μόδα στην Ελλάδα. Θα βρείτε άνετα και κομψά κομμάτια σε «καθαρές» και μίνιμαλ γραμμές, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από 100% οργανικά υλικά και οικολογικές πρακτικές. Για την παραγωγή των ρούχων το brand συνεργάζεται με μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις, ενισχύοντας τις μικρές οικονομίες και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του επαγγέλματος.

 

www.vathosapparel.comInstagram

 

3.

2WO + 1NE = 2

 

To 2WO + 1NE = 2 είναι ένα ηθικό designer brand με βάση την Αθήνα και στόχο τη δημιουργία βιώσιμων, διαχρονικών και ανθεκτικών ρούχων. Θα βρείτε tailored, ready-to-wear κομμάτια σε συλλογές εμπνευσμένες από διαφορετικές πόλεις του κόσμου, ραμμένα με γαλλικές ραφές και φτιαγμένα αποκλειστικά από οργανικές πρώτες ύλες. Η παραγωγή των ρούχων γίνεται πάντα τοπικά, ενώ καθένα φέρει τη δική του «ιστορία» μέσα από τον μοναδικό του χαρακτήρα.

www.2plus1equals2.comInstagram

 

4.

Arjuna Knitwear

Το Arjuna Knitwear είναι ένα ελληνικό fashion brand που δημιουργήθηκε με έμπνευση τη φιλοσοφία της γιόγκα. Θα βρείτε πλεκτά ρούχα από extra fine μερινό μαλλί, 100% οργανικό βαμβάκι αλλά και ανακυκλωμένο νήμα σε οργανικό βαμβάκι. Όλα τα ρούχα είναι άνετα, ζεστά και σχεδιασμένα για να επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει μέσα από ιδιαίτερα σχέδια και έντονη περιβαλλοντική συνείδηση. Η παραγωγή των πλεκτών πραγματοποιείται με υγιή και ηθικό τρόπο, με έμπνευση τη σύνδεση με τη φύση.

 

www.arjuna-knitwear.comInstagram

5.

Make Room

 

Το Make Room είναι ένα ανεξάρτητο ελληνικό fashion brand που δημιουργήθηκε με όραμα να δώσει σε κάθε γυναίκα άνεση, αυτοπεποίθηση και coolness. Θα βρείτε prints ζωγραφισμένα στο χέρι, κολακευτικές σιλουέτες για κάθε σωματότυπο και μοναδικά κομμάτια, φτιαγμένα από υλικά με ελληνική ταυτότητα – όλα δημιουργημένα με στόχο την ηθική μόδα.

www.makeroom.worldInstagram

Πηγή: lifo.gr