Την Τετάρτη, 7 Απριλίου ξεκινά η πιλοτική διδασκαλία της γλωσσικής “ποικιλίας” του Σουφλίου από τον τομέα Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ. Σύμφωνα με την κοσμητόρισσα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, κα. Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή, πρόκειται για μια διαδραστική διαδικασία κατά την οποία εκπαιδευτές, φοιτητές και γλωσσολόγοι θα ανταλλάξουν απόψεις για το πώς πρέπει να πραγματωθεί ένα ανάλογο εγχείρημα.

Οι διαλέξεις ξεκινούν με τον Λεωνίδα Βλασακούδη, ο οποίος θα δώσει έμφαση στις βασικές, καθημερινές εκφράσεις. Οι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθούν, να  επαναλαμβάνουν και να σχολιάζουν. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν την Τετάρτη 14 και 21 Απριλίου, με τη συμμετοχή του Θεόδωρου Μουσίκα, του Δημοσθένη Αρχοντούλη, του Γιάννη Αλεξούδη και της Χρυσούλας Μαμούγκα.

Όπως σημειώνει η κα. Βουγιουκλή: “Δυστυχώς τα μαθήματα είναι κλειστά στο ευρύτερο κοινό, εκτός κάποιων που το δήλωσαν εξαρχής. Ίσως στην επόμενη φάση όταν θα συμπεριλάβουμε κι άλλες γλωσσικές μορφές, όπως αυτές της Ξυλαγανής”.