Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους ενημερώνοντας τους πολίτες σχετικά με τις νέες οδηγίες που εκδόθηκαν για την ερασιτεχνική αλιεία. Το Λιμεναρχείο διευκρινίζει ότι κατ’ εφαρμογή της υπ΄αριθμ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 20651 ΚΥΑ (ΦΕΚ 13088/03-04-2021), επιτρέπεται η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας με τη χρήση πλωτού μέσου έως οκτώ μέτρων, υπό την προϋπόθεση της τήρησης της ελάχιστης απόστασης ενάμιση μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, καθώς και της χρήσης μάσκας.

Επίσης, από ξηράς, επιτρέπεται η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (ωράριο κυκλοφορίας, χρήση μάσκας, βεβαίωση μετακίνησης), η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (ωράριο κυκλοφορίας, χρήση μάσκας, βεβαίωση μετακίνησης).

Για κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι η μετάβαση των ατόμων από τον τόπο κατοικίας τους στο σημείο διενέργειας της ερασιτεχνικής αλιείας, ή στο σημείο που βρίσκεται ελλιμενισμένο ή αγκυροβολημένο το πλωτό μέσο, θα πρέπει να γίνεται με τα πόδια ή με ποδήλατο, ενώ κατά τα Σαββατοκύριακα μέχρι και τις 6 το πρωί της 12 Απριλίου, η μετακίνηση επιτρέπεται και με χρήση οχήματος. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Λιμενικής Αστυνομίας στο τηλέφωνο 25410-96666 (εσωτερικό 111).