Την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας προωθεί η Δημοτική Αρχή, όπως πληροφόρησε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης. Ο θεσμός έχει καταργηθεί από το 2013, ενώ όταν δόθηκε η ευκαιρία στους Δήμους να συγκροτήσουν ξανά τοπικά Σώματα το 2015, ο Δήμος Κομοτηνής είχε αποφασίσει να μην το κάνει, καθώς μόνο τρεις από τους οκτώ δημοτικούς αστυνομικούς δήλωσαν ενδιαφέρον να επιστρέψουν στη θέση τους.

Η συζήτηση προκλήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο από τον δημοτικό σύμβουλο της Σύμπραξης Προοπτικής Νίκο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σημείωσε πως «χρειάζεται αστυνόμευση στην πόλη», φέρνοντας ως παραδείγματα τους συνεχείς βανδαλισμούς στο δάσος Νυμφαίας και την κατάληψη χώρων στάθμευσης στην πόλη με κάθε λογής υλικά όπως καφάσια.

«Η δημοτική αστυνομία με ευθύνη της τότε κυβέρνησης καταργήθηκε. Όταν συστάθηκε ξανά, στον Δήμο Κομοτηνής ο κόσμος που επανήλθε ήταν πάρα πολύ λίγος, για να συγκροτήσουμε ξανά τη δημοτική αστυνομία. Απόφαση τότε ήταν να καταργηθεί», υποστήριξε ο κ. Γκαράνης, δηλώνοντας «ωστόσο το ζήτημα έχει επαναφερθεί για τους Δήμους που δεν υπάρχει. Επικροτούμε τη διαδικασία και πιέζουμε για να την επανασυστήσουμε. Εάν δώσει πράσινο φως ο υπουργός, θα είμαστε από τους πρώτους Δήμους που θα τους επανασυστήσουμε».