Από σύσσωμη… την αντιπολίτευση ψηφίστηκε και εκδόθηκε Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του νέου εκλογικού νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, κατά την τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, που πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς στις 6/4/2021, μετά από εισήγηση του επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Σάκη Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας «εκφράζει τις διαφωνίες στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς διαβούλευση από το υπουργείο Εσωτερικών και καλεί την κυβέρνηση να το αποσύρει και να το φέρει σε διαβούλευση με ανοιχτά Δημοτικά Συμβούλια, ώστε όλοι εμπλεκόμενοι να μπορούν να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Οι ΟΤΑ έχουν ανάγκη ενίσχυσης ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικών πόρων, περισσότερη δημοκρατία και συμμετοχή των πολιτών».

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη, λέει η αντιπολίτευση, η στάση του Δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και των συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οποίοι κρυβόμενοι πίσω από δικαιολογίες περί του χρόνου έκδοσης του ψηφίσματος το καταψήφισαν, χωρίς να μπορούν να αποτρέψουν την υπερψήφισή του με την οποία συντάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση.