Κατά του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στρέφεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας «υπευθυνότητα, σύνεση και ειλικρίνεια», για να λειτουργήσουν, όπως λέει τα κανάλια διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι καταδικάζει έντονα “τις ανήθικες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών τη Ελλάδας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σχετικά με τη χώρα μας και τον Πρόεδρό μας σε συνέντευξή του που δόθηκε σε τηλεοπτικό κανάλι, ο οποίες δεν συνάδουν με την πολιτική και τη διπλωματική πρακτική”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε σφόδρα τις ανήθικες δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι, οι οποίες δεν συνάδουν με την πολιτική και διπλωματική πρακτική, σχετικά με τη χώρα μας και τον πρόεδρό μας.

Θεωρούμε εσκεμμένο από τους Έλληνες αξιωματούχους, σε μια περίοδο που οι προσπάθειες της χώρας μας, οι οποίες ξεκίνησαν με σκοπό να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα, για διατήρηση του διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και της Ελλάδας και που προβαίνουμε σε νέα βήματα, να συνεχίζουν επίμονα τις προκλήσεις κατά της χώρας μας και τις ενέργειες και τη ρητορική που αυξάνουν την ένταση και μάλιστα να βγάζουν μπροστά για αυτό τον σκοπό τον αναπληρωτή υπουργό Βαρβιτσιώτη.

Καλούμε την ελληνική πολιτική ηγεσία, προκειμένου να λειτουργήσουν ξανά τα κανάλια διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, να επιδείξουν υπευθυνότητα, σύνεση και ειλικρίνεια όταν αναφέρονται στη χώρα μας».