Με το βραβείο «Βασίλης Αναγνωστόπουλος» τίμησε τον Διευθυντή του Ζωγραφείου Γυμνασίου – Λυκείου, κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου, το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου).

Η ΙΒΒΥ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος εκπροσωπεί ένα διεθνές δίκτυο ατόμων που μοιράζονται έναν κοινό σκοπό, να φέρνουν τα βιβλία κοντά στα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ των προσώπων που βραβεύθηκαν από το ελληνικό τμήμα του οργανισμού, βρίσκονται δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί και υπεύθυνοι βιβλιοθηκών, οι οποίοι με τη δράση τους συνέβαλαν στην εκπαίδευση, κατάρτιση και πρόσβαση των παιδιών στο βιβλίο.

Όσον αφορά στον κ. Δεμιρτζόγλου, ο Οργανισμός αναφέρει τα εξής: «Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνει πως ομόφωνα αποφάσισε να σας απονείμει το βραβείο ‘Βασίλης Αναγνωστόπουλος’, ως εν ενεργεία εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε ειδικότητας, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και τη Νεανική Λογοτεχνία, το οποίο αθλοθετούν οι Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ προς τιμήν της Μαίρης Κωνστανταροπούλου».

Πηγή: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ