Το καλοκαίρι δεν είναι πλέον τόσο μακριά και οι πρώτες τάσεις για φέτος έκαναν την εμφάνισή τους.

Φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, θα δείξουμε περισσότερο δέρμα καθώς το trend που θα κυριαρχήσει είναι τα εξώπλατα φορέματα.

Είναι διακριτικά αλλά και σέξι ενώ είναι και ελαφριά, κατάλληλα για τις πολύ ζεστές, ηλιόλουστες ημέρες.

Μάλιστα, η τάση των backless φορεμάτων δεν είναι τόσο πρόσφατη όσο νομίζεις. Αντίθετα, έχει μια μεγάλη και συναρπαστική ιστορία, που θα σε κάνει να την εκτιμήσεις ακόμη περισσότερο.

Τα εξώπλατα φορέματα εμφανίστηκαν περίπου στα 30s. Τότε που τα φορέματα ήταν μεσάτα, με μακριά σιλουέτα, οι γυναίκες έδειχναν λίγο δέρμα κατά προτίμηση στην πλάτη, αποπνέοντας μυστήριο και αισθησιασμό.

Χρόνια μετά, στη δεκαετία του 1980, τα εξώπλατα επανήλθαν στην μόδα. Με high neck μπροστά, έμοιαζαν σχεδιασμένα ανάποδα. Τότε, οι γυναίκες επέλεξαν να φορέσουν ένα εντυπωσιακό κολιέ ως αξεσουάρ στην σπονδυλική τους στήλη, δίνοντας sexy vibes.

Στα 90s-00s, στη μόδα ήταν τα ultra-low εξώπλατα, κυρίως σε κλαμπ και εκδηλώσεις. Το καλοκαίρι του 2021, όμως, αυτή η statement λεπτομέρεια επιστρέφει τόσο στα sleek slip dresses αλλά και στα πιο ρομαντικά puff sleeves φορέματα.

Θα βρεις πολλά και διαφορετικά στιλ και σχέδια φέτος στα εξώπλατα φορέματα: Με μακριά μανίκια, δέσιμο με φιόγκο στην πλάτη, low cuts, μίνι αέρινα και σέξι, με όγκο, αλλά και απλά, ρευστά sundress με τιράντες θα είναι τα φορέματα που θα βλέπουμε παντού φέτος το καλοκαίρι και δεν θα τα αποχωριζόμαστε.

Είναι διακριτικά σέξι αλλά και ρομαντικά, νοσταλγικά με μοντέρνο twist. Οι influncers και τα it girls ήδη τα φορούν και το sexy chic trend έχει κατακλύσει το Instagram, δίνοντάς μας έμπνευση.

Πηγή: bovary.gr