Ένα βίντεο με το οποίο διεκδικεί την πρόκρισή της στον 4ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής, ετοίμασε η ομάδα των τριών μαθητών του Γενικού Λυκείου Νέας Βύσσας, η οποία είχε καταλάβει την πρώτη θέση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής. Οι μαθητές διεκδικούν το εισιτήριο για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, με μια εργασία-βίντεο που είναι διαθέσιμη στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=bHhOwT2cTV8

Δικαίωμα συμμετοχής στην προκριματική φάση για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έχουν οι ομάδες που κατέκτησαν τις πέντε πρώτες θέσεις στον πανελλήνιο διαγωνισμό, οι οποίες θέτουν υποψηφιότητα με δίλεπτα βίντεο που έχουν θέμα «Πληροφόρηση και παραπληροφόρηση: οι επίσημες στατιστικές σε έναν κόσμο που ξεχειλίζει από δεδομένα».

Τα εισιτήρια για την πρόκριση στην ευρωπαϊκή διοργάνωση θα είναι δύο: το πρώτο θα δοθεί στην ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους (κλικ like) του κοινού στο βίντεο που έχει αναρτήσει και η δεύτερη θα επιλεγεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου.