Τα self tests που είναι προς το παρόν διαθέσιμα μόνο στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των τριών τάξεων του Λυκείου θεωρούνται «κλειδί» για το ασφαλές άνοιγμα όλο και περισσότερων δραστηριοτήτων που μπήκαν σε αναστολή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, η καμπάνια για την ορθή χρήση τους και οι σχετικές συζητήσεις σχεδόν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον αφήνοντας στο περιθώριο το θέμα της σωστής και ασφαλούς απόρριψής τους.

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλης Γραφάκος μίλησε σήμερα στο Ο3 της ΕΡΤ3 για όσα πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να απορρίπτουμε το ατομικό μας τεστ -ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που δίνει- ώστε να μην καταλήξουμε να ανακυκλώνουμε τον κορονοϊό.

Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ποτέ δεν επιλέγουμε τους κάδους ανακύκλωσης, και χρησιμοποιούμε διπλή και καλά κλεισμένη σακούλα για να πετάξουμε το τεστ όπως και τις χρησιμοποιημένες μάσκες μίας χρήσης ή τα γάντια στον κοινό κάδο απορριμμάτων που καταλήγει στους ΧΥΤΑ.

Πηγή:ertnews.gr