Μικτές Εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών διοργανώνει το Τμήμα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ενώ το πρακτικό θα γίνει διά ζώσης. Το Βασικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή έχει διάρκεια 16 ωρών και οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποίηση από το EFAC/AED που έχει 3ετή ισχύ.

Η θεματολογία των εκπαιδεύσεων για Πρώτες Βοήθειες περιλαμβάνει: Θλάσεις – Τραύματα, Εγκαύματα – Κακώσεις σκελετού, Ειδικές περιπτώσεις καταγμάτων Δηλητηριάσεις, Λιποθυμικές καταστάσεις, Ηλεκτροπληξία – Επιληψία, Ξένα σώματα, Βασική υποστήριξη ζωής, ΚΑΡ.Π.Α. με χρήση AED. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα: 2521032361, 6977936806.

Η δια ζώσης διδασκαλία θα γίνει στην αίθουσα διδασκαλίας που βρίσκεται στο κτίριο του Τμήματος Δράμας (Αγ. Βαρβάρας 25 και Κόμβου Ταξιαρχίας) τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία της Covid-19.

πηγή: ΕΡΤ