Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική σεζόν για το νησί της Σαμοθράκης εκφράζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιάννης Γλήνιας. «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν κρατήσεις. Όμως ευελπιστούμε και επιδιώκουμε όπως και πέρυσι έτσι και φέτος να μας ‘σώσει’ ο εσωτερικός τουρισμός», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Γλήνιας.

Όσο αφορά την πανδημία, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού υποστήριξε πως η Σαμοθράκη συγκριτικά με άλλες περιοχές τα πήγε πολύ καλά, και τόνισε πως «φιλοδοξούμε να γίνει το νησί ‘covid free’ ώστε να μπορέσουν να μας κατατάξουν σε έναν ασφαλή υγειονομικό προορισμό».

Εν τω μεταξύ, θετικά συμπεράσματα προέκυψαν από τη συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος του νησιού, Ν. Γαλατούμος, και ο κ. Γλήνιας στο υπουργείο Νησιωτικής πολιτικής με τον υπουργό, Ιωάννη Πλακιωτάκη, και τη γ. γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

Ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε για 12μηνη επιδότηση της γραμμής Αλεξανδρούπολη–Σαμοθράκη από την επόμενη χρονιά, ενώ για τη σύνδεση με τη Λήμνο, (τρεις ημέρες την εβδομάδα) επέκταση του επιδοτούμενου διαστήματος για έξι μήνες.

 

πηγή: ΕΡΤ