Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Βουλγαρίας, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ασένοβγκραντ, θα ανοίξει για επισκέπτες την 1η Μαΐου.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, οι πρώτοι 10 επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μπουν δωρεάν. Οι ιδιοκτήτες του χώρου ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος περισσότερων των 8 έως 10 ατόμων ταυτόχρονα, προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Αν και το «Μαργαριτάρι του Ντομπροστάν» (Dobrostan Pearl) δεν είναι μεγάλο σπήλαιο, μέσα του μπορείτε να δείτε και τις τρεις καρστ μορφές – σταλακτίτες, σταλαγμίτες και σταλακτόνες. Εντυπωσιακές είναι οι λίμνες του σπηλαίου, τοποθετημένες σαν καταρράκτης η μια κάτω από την άλλη. Το όνομα “Μαργαριτάρι του Ντομπροστάν” προέρχεται από τα όμορφα πέτρινα μαργαριτάρια που έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων στις κρυσταλλικές λίμνες του. Εδώ περνάει το χειμώνα μια μικρή αποικία νυχτερίδων με εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για την οικολογική ισορροπία σε ολόκληρη την περιοχή. Το μέρος είναι εύκολα προσβάσιμο και ασφαλές. Μπορούν να το επισκεφθούν άτομα όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

πηγή: bnr.bg