Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόσεφ Μπάιντεν προκειμένου να στείλει  ευχές και μηνύματα στους Ορθόδοξους πιστούς ανά την υφήλιο, με αφορμή τοιν εορτασμό του Πάσχα. Ο κ. Μπάιντεν μεταξύ άλλων γράφει:

«Η Τζιλ κι εγώ εκφράζουμε θερμές ευχές σε όλους τους φίλους μας της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας οι οποίοι γιορτάζουν το Πάσχα.

Με αυτή την ευκαιρία της χαράς και της ανανέωσης οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ανά τον κόσμο χαίρονται το θαύμα της Ανάστασης και επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις τους στις πνευματικές αξίες και υπηρεσία σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Επίσης αυτή είναι η εποχή της θύμησης – της τιμής της θυσίας του Χριστού που έκανε για τον κόσμο και να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όλους στην Ορθοδοξία οι οποίοι διώκονται για την Πίστη τους και σε εκείνους οι οποίοι διατελούν υπό απειλή σήμερα. Κανείς δεν πρέπει να στοχοποιείται για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, πιστεύω και λατρεία. Κανείς δεν οφείλει να φοβάται να γιορτάσει την πίστη και τις παραδόσεις του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να προστατεύουν την ελευθερία της θρησκείας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και ανά τον κόσμο.

Αυτό το Πάσχα, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και τόσοι άλλοι άνθρωποι της Πίστεως έχουν για μία ακόμα φορά έχουν διαμορφώσει τις θρησκευτικές παραδόσεις προκειμένου να προληφθεί η διάδοση της πανδημίας COVID – 19, μπορούμε επίσης να προσβλέπουμε στο μέλλον με ελπίδα. Χάρη στη ηγεσία αναρίθμητων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και τόσων πολλών ανθρώπων της Πίστεως, η πρόοδος την οποία σημειώνουμε στη μάχη μας εναντίον του ιού θα μας επιτρέψει σύντομα να επιστρέψουμε στις αιώνιες και αποθησαυρισμένες παραδόσεις του Πάσχα και άλλων Εορτών.

Ευχόμαστε ένα Ευλογημένο Πάσχα σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ανά τον Κόσμο οι οποίοι γιορτάζουν τον Αναστάντα Χριστό και τη νίκη του φωτός εναντίον του σκότους».